Je bekijkt nu Tijd vliegt!
Katja Poelwijk

Tijd vliegt!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Everyday life

Hi,

Leuk je hier weer te zien. Wauw! We zijn zomaar ineens vijf maanden verder.

Ruim vijf maanden geleden ging mijn website online. Ik schreef mijn eerste blog en was van plan om minimaal één keer per maand een nieuwe te schrijven. In mijn laptop staat een lijstje met ideeën en onderwerpen klaar. Dus wat ging er mis?

Eigenlijk ging er niets mis. Er ging vooral heel veel erg goed. In mijn eerste blog vertelde ik dat ik aan een opleiding tot jobcoach zou gaan beginnen. Inmiddels ben ik aardig onderweg en ik hoop begin maart mijn diploma te halen. Voor het zover is moet ik nog wel een portfolio en een eindpresentatie in elkaar zetten. De ander toffe plannen die ik heb beginnen ook steeds meer vorm te krijgen, maar daarover later meer. Ik had het dus gewoon even heel druk met heel veel leuks!

Heb ik je eigenlijk al een gelukkig nieuwjaar gewenst? Het mag volgens mij officieel niet meer na de zesde, maar ach. Ik vind oudejaarsavond toch altijd weer een bijzonder moment. We tellen de seconden af, het wordt net als op elke andere dag middernacht en poef! Er begint een heel nieuw jaar. Eén van de leukste dingen van een nieuw jaar vind ik altijd het moment dat ik mijn nieuwe agenda of planner in gebruik neem. (Ik gebruik de businessplanner van Structuurjunkie. Echt een geweldig ding!) De nog lege pagina’s die ik mag gaan vullen met mijn plannen en doelen, geven mij hetzelfde tintelende, verwachtingsvolle gevoel als het boeken van een reis. En eerlijk is eerlijk, zonder planner zou mijn leven veranderen in totale chaos.

In 2020 schreef ik in een persoonlijke verklaring aan mijzelf mijn doelen voor de volgende vijf jaar op. Zo’n persoonlijke verklaring kan je zien als een belofte aan, of een afspraak met, jezelf. Ik werkte deze verklaring tot in detail voor mezelf uit. Waar wil ik heen? Wat heb ik dan nodig? En hoe ga ik dat bereiken? Vervolgens kon ik gaan plannen. Ik maakte een lijstje met doelen voor 2021 en zorgde dat ik die doelen ook behaalde. Mijn lijstje voor 2022 is inmiddels klaar en de doelen staan uitgewerkt in mijn planner.

Zit je al te gapen? Ik weet het. Het klinkt allemaal doodsaai dat plannen. Maar aan de andere kant, als je op reis gaat dan moet je dat ook goed plannen toch? Natuurlijk hoef je niet elke dag en minuut van je reis vooraf te plannen, maar een soort basisplan heb je gewoon nodig. Je moet wellicht vrij nemen van je werk, een ticket boeken, een slaapplaats regelen. Misschien een pension voor je hond of een oppas voor je kat regelen? En eenmaal op de plaats van bestemming heb je toch ook wel een plan nodig. Wat wil je heel graag zien? Waar wil je eten en waar vooral niet?

Je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Om ten volle te kunnen genieten van de reis, heb je een plan nodig. En wat geld zou ook wel handig zijn. Zo is het ook met je leven. Je hoeft echt niet alles vooraf te plannen, behoud alsjeblieft een beetje spontaniteit en avontuur in je leven! Maar heldere doelen geven je richting en houvast. Ze stellen je in de gelegenheid te genieten van het leven zoals jij dat voor je ziet, jouw mooiste leven. Heb jij je doelen voor 2022 al op een rijtje?

Vind je het lastig om heldere doelen voor jezelf te stellen en kan je wel wat tips gebruiken? Of ben je hier juist een ster in en heb je nog wat gave tips voor mij? Let me know! Laat een reactie achter onder dit bericht of via mijn social media.

Ik wens je een fantastisch 2022! Maak er een geweldig jaar van!

Liefs en tot de volgende!

Ilona

Dan nog even dit:

Heb je met mij gewerkt en wil je graag een testimonial schrijven voor op mijn website? Dit mag ook anoniem. Ik begrijp dat niet iedereen het prettig vindt als men kan zien dat je hulp nodig hebt gehad bij bijvoorbeeld schulden. Laat dat je dus niet tegenhouden om een testimonial te schrijven!  

Ben je ex Jehovah’s Getuige en heb je behoefte aan ondersteuning? Neem dan even een kijkje op www.ex-jg.nl of boek een 1:1 gesprek met mij.

Geef een reactie