Ilona Schomper - Budget coaching

Reviews

Ik ben gek op lezen en ontzettend nieuwsgierig. Ik lees dan ook veel over verschillende onderwerpen. Op deze pagina deel ik graag de titels die mij aan het denken hebben gezet en steeds opnieuw inspireren om elke dag weer het beste uit mijzelf te halen!

Niemand is ooit hoger gaan springen door de lat lager te leggen

Unknown

Big Magic – de kunst van creatief leven

Elizabeth Gilbert

2015

Na het lezen van Eten, bidden, beminnen werd ik stiekem een beetje verliefd op Liz. Grappig detail: Ik had de film al een keer gezien en vond er echt helemaal niets aan. Zonde van mijn tijd. Na een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven zag ik de film opnieuw, dit keer met andere ogen. En dit keer raakte het mij wel. En hoe! Inmiddels heb ik de film ontelbare keren gezien en dus ook het boek gelezen.

Big Magic is een totaal ander boek, maar wel helemaal Liz! Open, grappig, toegankelijk. Is het een zelfhulpboek? Dat kan het zeker zijn. Elizabeth onderzoekt de kunst van creatief leven via 6 stappen of delen: Moed, Betovering, Toestemming, Volharding, Vertrouwen en Goddelijkheid. Op een bijna sprookjesachtige manier brengt zij creativiteit of een idee tot leven: elk idee is een eigen wezentje met een eigen wil. En al die ideeën zijn op zoek naar beschikbare en bereidwillige menselijke partners om mee samen te werken.

Ik zou haar kijk op creativiteit omschrijven als een soort praktische spiritualiteit. Na het lezen van Big Magic heb je ook eigenlijk geen enkel excuus meer om niet je mooiste leven te leven. Of zoals Liz het schrijft: “Er liggen schatten in je verborgen – heel bijzondere schatten… Het kost inspanning, vertrouwen, concentratie, moed en uren van toewijding om die schatten naar boven te halen, en ondertussen tikt de klok door, draait de wereld en hebben wij doodeenvoudig niet de tijd om klein te denken!”

Big Magic helpt je ideeën te herkennen, ermee aan het werk te gaan en vol overtuiging het hoofd te bieden aan de uitdagingen die daarbij ongetwijfeld op je pad zullen komen. Is dat altijd makkelijk? Nee! Is het de moeite waard? Absoluut! En een beetje Magic in je leven is natuurlijk altijd mooi meegenomen!