Je bekijkt nu Even voorstellen…
Katja Poelwijk

Even voorstellen…

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tess Talk

Hi,

Wat leuk om je hier op mijn splinternieuwe website tegen te komen. Samen met drie hele leuke dames heb ik er hard aan gewerkt om deze site te maken en ik ben ontzettend trots op het resultaat. Dus welkom!

Op de website heb je al het één en ander kunnen lezen over mijn verhaal en mijn werk, maar ik vertel je er hier graag iets uitgebreider over.

Op dit moment leef ik mijn, tot nu toe, mooiste leven. Mijn kinderen zijn allemaal zelfstandige en lieve jong volwassenen geworden, mijn gezondheid is onder controle en ik doe werk dat ik zo leuk vind, dat het niet voelt als werk. Daarnaast ga ik in september beginnen aan een opleiding tot jobcoach. Ik heb daar nu al zo´n zin in! Ik houd van leren en denk dat ik dat mijn leven lang wil blijven doen. Mijn financiële situatie is stabiel en ik heb veel lieve, inspirerende en bijzondere mensen om mij heen. Wat een contrast met nog geen drie jaar geleden.

Schulden uit mijn huwelijk, een gebroken hart na een nieuwe relatie, een kind dat even zichzelf kwijtraakte en daardoor in de problemen kwam, werk dat mij niet meer gelukkig maakte en grote problemen met mijn gezondheid. Depressie, PTSS, ADHD en NAH (niet aangeboren hersenletsel). Verdriet om mijn familie die ik kwijtraakte toen ik besloot de organisatie van Jehovah’s Getuigen te verlaten. Eerlijk gezegd vond ik het leven niet meer zo leuk.

Gelukkig vond ik de juiste hulp. Een zeer kundige psychotherapeut, een gezellige psycholoog voor een ADHD training (Ja echt! Therapie kan ook gewoon heel gezellig zijn!) en een aantal dierbare vrienden sleepten mij erdoorheen. Ik schreef een boek over uitsluiting bij Jehovah’s Getuigen (Het gezicht van de Waarheid) en op 25 oktober 2019 werd dit boek uitgebracht. Hiermee kwam een jeugddroom uit, ik had een eigen boek geschreven! Na lang twijfelen gaf ik mijn vaste contract bij mijn werkgever op en met een fijne (en lekker confronterende) loopbaancoach ging ik nadenken over mijn toekomst. Ik volgde een opleiding tot budget coach en vond een nieuwe parttime baan als jobcoach, waar ik in per 1 september ga beginnen. Daarnaast heb ik nog veel meer toffe plannen, maar die deel ik graag later met je via mijn blog.

Maar hoe kwam ik uit dat diepe dal? Ik kan je vertellen: dat ging niet vanzelf! Ik kreeg dus de juiste hulp, maar die hulp krijg je niet als je er niet om vraagt. Het begint dus met herkennen dat je hulp nodig hebt. Daarnaast had ik een nieuw plan nodig, een nieuw doel. Ik las boeken die mij inspireerde (zie reviews) en had goede gesprekken met mijn loopbaancoach en therapeuten. Daarnaast ging ik online op zoek naar mensen die voor mij als voorbeeld gingen dienen en omringde ik mij met alleen maar positieve mensen. Langzaam maar zeker ging ik mijn toekomst opnieuw inrichten en stap voor stap kwam ik waar ik nu ben. En hoewel ik ontzettend blij ben met mijn leven nu en daar enorm trots op ben… Ik ben er nog niet! Mijn doel ligt nog voor mij en elke dag zet ik stappen in de richting van dat doel.

Via mijn website en blog neem ik je graag mee op mijn reis. Ik deel mijn tips and tricks met je en vertel je mijn verhalen in de hoop dat die je inspireren om elke dag het beste uit jezelf te halen. Lees je mee?

Liefs en tot de volgende!

Ilona

Dan nog even dit:

Heb je met mij gewerkt en wil je graag een testimonial schrijven voor op mijn website? Dit mag ook anoniem. Ik begrijp dat niet iedereen het prettig vindt als men kan zien dat je hulp nodig hebt gehad bij bijvoorbeeld schulden. Laat dat je dus niet tegenhouden om een testimonial te schrijven!  

Ben je ex Jehovah’s Getuige en heb je behoefte aan ondersteuning? Neem dan even een kijkje op www.ex-jg.nl of boek een 1:1 gesprek met mij.

Geef een reactie