Je bekijkt nu De kracht van de groep

De kracht van de groep

Hoi,

Je hebt het wellicht al gelezen op mijn social media, maar ik wil hier op mijn website, graag nog wat meer met je delen over een hele bijzondere ervaring.

Op zaterdag 18 november 2023 organiseerde het team van ex-JG.nl namelijk een eerste groepsbijeenkomst! Hoe gaaf is dat?

Een echte try-out

Het was voor ons als coaches een echte try-out. We zijn maanden bezig geweest met het vinden van de perfectie locatie en het schrijven van een mooi coachprogramma voor de deelnemers. En natuurlijk moest er ook gezorgd worden voor genoeg eten en drinken. Zo’n middag is immers, naast heel gezellig, vooral heel hard werken voor zowel de coaches als de deelnemers.

We vonden het als coaches al best spannend. En dat was duidelijk voor de deelnemers net zo. Maar wat is het een geweldige, productieve, warme, liefdevolle, (plus nog 1000 andere mooie woorden) middag geworden.

Het voelde als thuiskomen

Omdat dit voor ons een eerste keer was, hebben we de groep om feedback gevraagd. Met heel veel trots en dankbaarheid deel ik graag een paar mooie reacties:

Het meest waardevolle vond ik de herkenning bij elkaar. Dat voelde als thuiskomen na een lange tijd.

Fijn om te praten met lotgenoten, verbinding te voelen in een wereld die soms moeilijk te navigeren is.

De afwisseling tussen diepgaande gesprekken, de pauzes en de ontspanning was fijn.

Ik hoop dat er meer van deze dagen komen om elkaar te helpen en ondersteunen in ieders proces, geholpen door de fijne oefeningen en gesprekken.

Naast de mooie complimenten, kregen we ook een aantal tips voor de volgende keer. Deze nemen we zeker mee bij de planning van de volgende bijeenkomst. Het plan is nu om dit zo’n drie of vier keer per jaar te organiseren.

de kracht zit in de groep

We hebben inmiddels ook nagedacht over nieuwe onderwerpen of thema’s om te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan het vieren van feestdagen, omgaan met rouw, angst voor demonen enzovoorts. Deze bijeenkomst heeft voor ons vooral bevestigd wat we eigenlijk allemaal al weten: de kracht zit in de groep. In het samenzijn met een groep waar je dingen als “ angst voor demonen” niet eens hoeft uit te leggen. Waar niemand het onderwerp “demonen” zomaar even weglacht.

Nogmaals, ik vond het geweldig en leerzaam. Ik ben zo ontzettend onder de indruk van de impact van deze middag. Ik besef dat we hier echt iets heel waardevols hebben neergezet. Iets dat mensen echt heel veel verder kan helpen. En dat smaakt naar meer. Maar wat kost zoiets nou?

een waardevol programma

Deze eerste versie hebben we bij de deelnemers alleen de kosten van de locatie in rekening gebracht. De coaches stonden er geheel vrijwillig. Zij hebben met liefde hun tijd, kennis, voorbereiding, reiskosten en de maaltijd gedoneerd. In ruil daarvoor hebben wij om uitgebreide feedback gevraagd, zodat wij ook het maximale eruit konden halen aan tips voor een volgende bijeenkomst. En win/win situatie dus.

In de toekomst zullen wij deze dagen voor een andere prijs aan gaan bieden. Hoeveel dit wordt? Ik ben er nog heel erg op aan het puzzelen. We willen dit soort dagen toegankelijk houden, maar zijn ons ook bewust van de werkelijke waarde van het programma dat wij aanbieden. Misschien dat je hierover mee wil denken? Laat dan vooral even een reactie achter of stuur mij even een berichtje of mailtje. Zijn er onderwerpen die je zelf graag wil inbrengen? Heel graag!

We kijken terug op een geweldige “eerste ronde” en we kijken uit naar nog veel meer van dit soort waardevolle momenten. Wil jij daar graag bij zijn? Stuur mij even een privé berichtje of een mailtje via contact@ilonaschomper.nl en dan zien we elkaar snel!

Liefs!

Geef een reactie